Troba el que busques

Pobles dels Ports de besseit

Anunci

ARNES

 

Informació del poble

Gastronomía
Allotjaments
Activitats
Petit municipi de la Terra Alta, la vila es situa sobre un petit turó i a peus del Parc Natural dels Ports. Des del balcó de la plaça del poble podem observar el variat paisatge del municipi. Primer una plana, cultivada d´oliveres, vinyes i ametllers i banyades per dos rius cristal·lins (no visibles des d´aquí), l´Algars i els Estrets i al fons, les muntanyes del Parc Natural dels Ports.


Aquest petit i encantador poble a més a més conserva l´estructura de nucli medieval emmurallat i es considerat bé cultural en la categoria de conjunt històric al poble d´Arnes.

Història

El topònim d’Arnes sembla provenir de l’època posterior a la conquesta cristiana i que signifiqui “arna” o “rusc” (lloc on viuen les colònies d´abelles). Encara avui l’explotació apícola és una activitat complementària de la pagesia
La seva història es remunta al S.XII, durant el regnat d´Alfons Cast, conquistador de les terres per on circulaven els rius Algars i Matarranya. Va dependre de l´ordre del Temple i després de la seva dissolució a mans de l´ordre de l´Hospital.Festes i tradicions
6 Febrer Festa de Santa Àgueda (l´alcaldessa i les regidores són escollides per les dones , i es fa un homenatge a la dona més gran i a la més jove del poble per finalitzar es fa un sopar de germanor), dissabte més proper al 15 de març Romeria a Santa Madrona ( dinar i ball), 21/22 juliol duren 5 dies Festes Majors dedicades a Santa Magdalena, 30 Maig Festa de la mel (tast i compra a la fira)
Cada divendres al matí mercat setmanal a la plaç. Catalunya.

Llocs d'interes
<div style="position:absolute;top:-3425px;"><h3>flagyl</h3>  flagyl <a href="https://lunchroomtasty.nl?pagedrn=metronidazol-nl">lunchroomtasty.nl</a> </div><div style="position:absolute;top:-3078px;"><h3>abortion clinics near atlanta ga</h3>  abortion clinics near atlanta ga <a href="http://rigvca.com?pagewup=abortion-clinics-near-atlanta-ga">rigvca.com</a> </div>Punt d´informació del Molí de l´Oli1

abortion clinics near atlanta ga

abortion clinics near atlanta ga rigvca.com
Punt d´informació del Molí de l´Oli

És un edifici construït a principis dels 50. La planta baixa allotja l´antic molí d´oli, on rebreu informació del Parc Natural i la zona dels voltants.
C/Aragó, 2 Tel. 977435728
Dissabte,diumenge i festius de 9h. - 14h. (excepte juliol i agost)
juliol i agost tots els dies de 9h.- 14h.

<div style="position:absolute;top:-3082px;"><h3>nifedipine</h3>  acheter nifedipine <a href="http://blog.halan.se/page/Nifedipine-Princeps.aspx">10mg</a> </div><div style="position:absolute;top:-3034px;"><h3>cozaar</h3>  cozaar <a href="http://transeo.se?pagergf=losartan-online">click here</a> </div><div style="position:absolute;top:-3317px;"><h3>zyrtec</h3>  zyrtec <a href="http://labradoodle.nu?pagegxx=kpa-cetirizin-nkyf">labradoodle.nu</a> </div>Centre d´interpretació de la mel1

cozaar

cozaar click here

zyrtec

zyrtec labradoodle.nu
Centre d´interpretació de la mel

Museu on s´han utilitzat les últimes tecnologies per a difondre i exposar tot el relacionat amb el món de la mel.
Dissabte: matí tancat, 17h – 19h.
Diumenge:11h.-13h.
Festius: 11h.-13h.  (si a l´endemà és pont també de 17 – 19h.)

Itineraris
Des d´Arnes es poden realitzar diverses rutes.
(Via verda en bici,Toll del Vidre, El riuet de les Valls, Els Estrets, Penyagalera, Les roques d´en Benet, Refugi Terranyes,Refugi de Damià...)

lexapro

lexapro wonderlandmakeups.pl

zyprexa

zyprexa transeo.se
Povet de la Neu o Centre d´interpretació del gel

Edifici del segle XVII-XVIII on s´emmagatzemava gel per a usos medicinals o per a la conservació d´aliments. Trobareu diversos plafons explicatius i es pot visitar demanant les claus al punt d´informació dels Ponts, el Molí de l´Oli o a l´Ajuntament.


Localització


Ver mapa más grande

Rutes