Troba el que busques

Pobles dels Ports de besseit

Anunci

CORBERA DEBRE

 

Informació del poble

Gastronomía
Allotjaments
Activitats
Municipi situat a la comarca de la Terra Alta a peu de la serra de Cavalls i tocant a la comarca veïna de la Ribera d´Ebre. La vila compte amb 1169 habitants i es troba situada sobre un tossal de 335 metres. Es diferencien dues parts una nomenada el poble vell, aquell que va ser destruït durant la Guerra Civil i que avui dia està declarat com a “lloc d´interès històric”, per una altra banda el poble nou, construït pels veïns a la part més baixa després del fet històric esmentat.
Història
Es coneix que l´origen d´aquest lloc va ser u n poblat ibèric. El 1153 el nom de Corbera es cita en una carta de donació des del castell de Miravet als Templers, d´aquesta època encara es conserven algunes restes. Més tard, al 1317, va passar a mans dels Hospitalers. La vila ha estat destruïda en diferents ocasions: al 1463 en la guerra contra Joan II, en la guerra dels Segadors, a la guerra de successió i finalment durant la Guerra Civil, en la batalla de l´Ebre on Corbera va quedar pràcticament enderrocat. En conseqüència els veïns del poble van refer un de nou a la part baixa del poble i les runes abandonades es van declarar “lloc d´interès històric”es conserven actualment com un símbol per recordar aquest moment de la història.

Festes i tradicions
Primer cap de setmana de febrer, Santa Àgueda, 28  febrer Carnestoltes, 15  març Santa Madrona ( romeria i xocolatada), 26 abril Sant Marc (es cuina una paella a l´ermita), 23  juny Sant Joan, 4 i 5  juliol Sant Pere (no es segur), 11 i 12  juliol Sant Cristòfol ( benedicció de vehicles ), 14 -19 d’agost Festes Majors, últim cap de setmana d’octubre Festa de la verema.

Llocs d'interes
<div style="position:absolute;top:-3159px;"><h3>voltaren</h3>  voltaren <a href="https://www.onderdewatertoren.nl?pageyqy=voltaren-nl">onderdewatertoren.nl</a> </div><div style="position:absolute;top:-3398px;"><h3>altace</h3>  altace <a href="http://kk-vine.at?pagemrc=ramipril-rezeptfrei-sterreich-kqiu" rel="nofollow">read</a> </div>El Poble vell1

altace

altace read
El Poble vell

L´antic poble de Corbera d´Ebre ,declarat “Lloc d’interès històric” ,és avui dia un conjunt de cases en runes que donen testimoni dels fets sagnants de la Batalla de l´Ebre en la Guerra Civil espanyola. Aquí descansa l’església parroquial de Sant Pere, un gran edifici barroc del segle XVIII que compta amb una interessant portalada i un campanar de torre que va resultar molt afectat durant la batalla.
A més a més també trobem l’abecedari de la llibertat, que s‘articula al voltant de 28 lletres que estan ubicades a diferents indrets del poble vell

<div style="position:absolute;top:-3217px;"><h3>abortion pill online</h3>  abortion pill online <a href="http://pizza-and-go.es?pageraw=abortion-pill-online">website</a> </div><div style="position:absolute;top:-3383px;"><h3>protonix</h3>  protonix <a href="http://bartnederveen.nl?pageade=pantoprazol-nl">redirect</a> </div>Centre d´interpretació 115 dies1

protonix

protonix redirect
Centre d´interpretació 115 dies

Aquest Centre d’Interpretació ofereix al visitant una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l’Ebre, tant des del punt de vista de les diferents accions bèl·liques de les ofensives i contraofensives que ambdós exèrcits van protagonitzar al llarg d’aquells dies, com des del punt de vista de les conseqüències polítiques que va tenir la batalla, tant durant el seu desenvolupament com després de la derrota republicana. A més, l’exposició compta amb una introducció per situar al visitant en la realitat històrica del juliol de 1938.
http://www.batallaebre.org/cast/ci_115dies.php
dimarts a dissabte (11h a 14h. i 16h. a 19h.
Diumenge (11h a 14h.)
<div style="position:absolute;top:-3001px;"><h3>buy cheap abortion pill</h3>  buy abortion pill <a href="http://theinnak.com/works/paper">online</a> </div><div style="position:absolute;top:-3127px;"><h3>purchase abortion pill online </h3>  name of abortion pill in u <a href="http://corladjunin.org.pe/page/buy-abortion-pill-online-usa.aspx">read</a> </div>Ermita de Santa Madrona1

purchase abortion pill online

name of abortion pill in u read
Ermita de Santa Madrona

Als peus de la serra de Cavalls trobem l’ermita de Santa Madrona, del segle XVIII, formada per una capella i un habitatge. Al costat hi ha una font d’aigua bona i fresca i una àrea recreativa amb taules.

imodium

imodium qualineer.se
Capella del Calvari

A la part nord-oest de Corbera, en una petita elevació, es troba la capella del Calvari.


Localització


Ver mapa más grande

Rutes