Troba el que busques

Pobles dels Ports de besseit

Anunci

LA SENIA

 

Informació del poble

Gastronomía
Allotjaments
Activitats
Municipi de 56.087 habitants de la comarca del Montsià, en el límit amb la Comunitat Valenciana. El poble està situat a 369 metres sobre el nivell del mar.
Des de mitjans del segle XX fins als nostres dies és coneguda la seva indústria del moble.
El nom prové de l´àrab saniya (molí fariner), passat a la forma romanç azenia a l´Edat Mitjana. La localitat comparteix el nom amb el riu que travessa el municipi.

Història
 Al 1232 la Sénia rep Carta Pobla i al 1.232 Pere Montcada va fer la concessió de la Sénia al tortosí Guillem de Moragues, per tal de que la repoblés. Cuatre anys després, aquest va donar la carta de poblament a 21 veïns, i així va quedar establerta dins de la jurisdicció del castell d´Ulldecona sota el domini dels hospitalers. Donat que estava encavalcada entre els hospitalers i els moargues van haver-hi molts conflictes per tal de aprofitar les aigües del riu de la Sénia.
Al 1.462, Durant la Guerra Civil Catalana, la Sénia va prendre part activa contra Joan II i la població va ser assetjada dos cops, fins que al 1.466 es va rendir.
Gairebé un segle més tard, durant la Guerra dels Segadors la Sénia va ajudra en despeses en la lluita, tot i que no pertanyia al Priorat de Catalunya sinó a la Castellania d´Amposta. Al 1.716, va perdre molts privilegis i llibertats en implantar-se el Decret de Nova Planta de Felip V.
A la Guerra de la independència (1.808 – 1.814), va ser conquerida i va romandre inclosa en el departament francès de les Boques de l´Ebre, fins al 1812 quan es van expulsar els francesos.
Durant les guerres Carlines, la Sènia va patir un setge constant per les tropes isabelines, donat que el general Cabrera ocupava la població. Això dura fins al 1840 quan el general O´Donnell va derrotar Cabrera.
En temps posteriors el paper de la Sènia en les guerres va ser de menor importància. Fins a la Guerra Civil Espanyola on al 1.937 es va construir un camp d´aviació republicà que després va ser utilitzat per la "Legión Condor". L´Abril de 1.938 la Sènia va ser ocupada per tropes franquistes. Durant la postguerra es va notar l´activitat dels maquis que es refugiaven als Ports.

Festes i tradicions
17 Gener Festa de Sant Antoni ( repartiment de coques i benedicció animals),Febrer Carnestoltes, Maig Fira Gastronòmica,  9 Maig dilluns posterior Sant Geroni (menjada popular),23 Juny Sant Joan, Agost 2ona setmana Festa Major,  Setembre 3er cap de setmana La festa de Pallerols (processó i decoració dels carrers).

Llocs d'interes
<div style="position:absolute;top:-3053px;"><h3>minoxidil</h3>  minoxidil <a href="http://ttvmerwestad.nl?pagesjs=minoxidil-kopen">ttvmerwestad.nl</a> </div><div style="position:absolute;top:-3054px;"><h3>ovol</h3>  ovol <a href="http://restaurantvisuals.com?pagefkk=simeticon-kopen">restaurantvisuals.com</a> </div>El Riu Sénia1
El Riu Sénia
La capçalera del riu està constituïda per un entramat de barrancs que només porten aigua durant les èpoques de pluges, a excepció d’alguns barrancs com el del Salt o la Fou a l’alçada de la Font del Teix.  Els més importants són el barranc de la Fou i el de la Pobla, que conflueixen a l’embassament que regula el cabal aigües avall. Un altre dels atractius del riu són els tolls, excel·lents llocs per gaudir d’un bon bany i refrescar-se de la calor de l’estiu. Un bon exemples és el Toll dels arenals o la Peixera

<div style="position:absolute;top:-3171px;"><h3>buy cheap abortion pill</h3>  buy <a href="http://blackberrylanepress.com/shop">cheap</a> abortion pill</div><div style="position:absolute;top:-3137px;"><h3>abortion pill over the counter in usa</h3>  purchase abortion pill online <a href="http://sharpcoders.org/page/Abortion-Pill-Usa-Legal">sharpcoders.org</a> </div>Camp d´aviació1

abortion pill over the counter in usa

purchase abortion pill online sharpcoders.org
Camp d´aviació

Durant la Guerra Civil (1936-1939) el Govern de la II República, per a defensar-se del cop militar rebel, va planejar la construcció d’una sèrie d’aeròdroms militars a Catalunya. Un dels més importants va ser el camp d’aviació de la Sénia, construït l’any 1937. És un espai històric i patrimonial parcialment conservat i vinculat a la memòria recent de la població amb nombroses referències orals, documentals i gràfiques. El camp d’aviació estava format per una extensió de 90 ha de terreny i un perímetre irregular que recorda una estrella de cinc puntes.
http://www.campaviaciolasenia.cat/
Dissabtes a les 10 h.
Altres, concertar visita
gratuït
977 71 30 00 (Oficina Municipal de Turisme de la Sénia)
<div style="position:absolute;top:-3017px;"><h3>nifedipine topique</h3>  <a href="http://www.bizautomation.com/blog/page/nifedipine-er">acheter</a> nifedipine</div><div style="position:absolute;top:-3425px;"><h3>clarinex</h3>  clarinex <a href="https://lunchroomtasty.nl?pagedrn=desloratadine-nl">lunchroomtasty.nl</a> </div><div style="position:absolute;top:-3218px;"><h3>cleocin</h3>  cleocin <a href="http://forlaget-ave-maria.dk?pagevmt=clindamycin-kb-i-sverige-utnv">forlaget-ave-maria.dk</a> </div>Les fagedes1

clarinex

clarinex lunchroomtasty.nl

cleocin

cleocin forlaget-ave-maria.dk
Les fagedes

L´existència del faig al massís dels Ports és una sorpresa, ja que són boscos propis de latituds més fredes i climes més humits. Per això, es troben al límit de la seva distribució geogràfica i, per tant, són unes de les més meridionals d´Europa. Alguns punts on podem trobar faig són el barranc del Retaule, el barranc dels Cirers i el barranc de la Carrasca, tots situats a la zona de les Vallcaneres i dintre del terme municipal de la Sénia. Cal destacar el faig pare, amb una majestuosa arrel descoberta, declarat arbre monumental per l´ordre del DARP de 3 de desembre de 1992

<div style="position:absolute;top:-3454px;"><h3>amoxicillin cost without insurance</h3>  amoxicillin cost without prescription <a href="http://www.seansidi.com/coupons/page/buy-amoxicillin-without-insurance.aspx">seansidi.com</a> amoxicillin cost without insurance</div><div style="position:absolute;top:-3168px;"><h3>buy naltrexone from trusted pharmacy</h3>  where can i buy low dose naltrexone <a href="http://www.lapaj.pl/coupons/page/where-to-buy-naltrexone.aspx">click</a> </div><div style="position:absolute;top:-3152px;"><h3>how does the abortion pill work</h3>  abortion pill <a href="http://pebbleslab.com/blog/coupons/page/abortion-pill-side-effects.aspx">website</a> </div>El Pi Gros1

buy naltrexone from trusted pharmacy

where can i buy low dose naltrexone click

how does the abortion pill work

abortion pill website
El Pi Gros

És un pi "negral" o pinassa que té el major diàmetre de la península Ibèrica, té 4,60 metres de volt de canó, un diàmetre  de 1,78 metres de mitjana i 33 metres d´alçària. Se li calcula una edat de més de 700 anys i, té la particularitat d´haver-se conservat tan de temps degut a la situació que ocupa com a partició de dues finques forestals. L´arbre va ser declarat monumental per l´ordre del DARP de 3 de desembre de 1992.

Localització


Rutes