Troba el que busques

Pobles dels Ports de besseit

Anunci

PRAT DE COMTE

 

Informació del poble

Gastronomía
Allotjaments
Activitats
Aquest poble de la Terra Alta es troba situat entre muntanyes a 1.076 metres d´altitud, al NE del Parc Natural dels Ports. El nucli urbà es troba elevat, a l’esquerra del barranc dels Corralassos És la vila més petita de tota la comarca amb gairebé 200 habitants, però que comte amb un dels millors paisatges i amb les cristal·lines aigües del riu Canaletes que banya de manera permanent el terme municipal.
Història
L´origen del nucli no està gaire clar tot haver-hi diverses hipòtesis. Però com altres pobles de la comarca sembla que es va poblar en èpoques dels templers. El 1.148 el comte Ramon Berenguer va assignar aquest lloc com a indret de caça, i el 1.182 el poble va passar a formar part d´Orta (Horta de Sant Joan) i pertanyent als hospitalers. Durant la guerra dels Segadors va ser saquejat pels francesos, llavors aliats dels catalans, es van robar les joies i els ornaments de l´església. Durant la primera guerra Carlina, es van apoderar els carlins d´aquesta regió .
A la Guerra Civil el poble va quedar molt afectat, les cases van ser ocupades pels soldats i la població tancada en corrals i presons. 

Festes i tradicions
17 Gener  Sant Antoni (benedicció d´animals i subhasta de dolços i pastes típiques), primers de Febrer Santa Àgueda (reunió dones del poble), Maig segona pasqua Romeria ermita de la Fontcalda, 24 Agost Festes Majors, 29 Setembre  Festa de Sant Miquel, Octubre Festa de l´Aiguardent.


Llocs d'interes
<div style="position:absolute;top:-3207px;"><h3>lexapro and weed</h3>  lexapro and <a href="http://jihying.com/photography/page/lexapro-and-weed-reddit.aspx">weed</a> </div><div style="position:absolute;top:-3104px;"><h3>phenergan</h3>  phenergan <a href="http://esasolutions.sk?pagemot=promethazin-cena">click here</a> </div><div style="position:absolute;top:-3132px;"><h3>lasix</h3>  lasix <a href="https://www.dreampix.fr?pagehdn=furosemide-sans-ordonnance" rel="nofollow">redirect</a> </div>Església parroquial de Sant Bartomeu 1

phenergan

phenergan click here

lasix

lasix redirect
Església parroquial de Sant Bartomeu

D’estil renaixentista barroc, va ser construïda al segle XVII. L’església va ser reconstruïda després de la guerra Civil. A la mateixa plaça de l’església trobem la creu dels templers o creu del terme, la qual va ser traslladada del cementiri de la vila i restaurada fa cinc o sis anys . Situat en una zona privilegiada per admirar els Ports de Beseit i la comarca del Montsià.

<div style="position:absolute;top:-3285px;"><h3>20mg fluoxetine</h3>  buy fluoxetine <a href="http://www.briscoloneclub.it/coupons/page/fluoxetine-20mg.aspx">read here</a> </div><div style="position:absolute;top:-3343px;"><h3>purchase abortion pill online </h3>  abortion pill online usa <a href="http://www.trailblz.com/blog/template/page/purchase-abortion-pill-online-.aspx" rel="nofollow">trailblz.com</a> </div>Altres indrets al Nucli1

purchase abortion pill online

abortion pill online usa trailblz.com
Altres indrets al Nucli

El Portal accés primitiu al nucli urbà, el sostre és de fusta i està adossat a una de les cases senyorials: “Ca la Plaça” .

lipitor

lipitor bartnederveen.nl

diovan

diovan
La caseria de la codolada

Documentada com a raval o barri de la població, l’any 1860, amb cinc cases, quatre d’habitades i una no.

abortion pill

medical abortion pill
molí de Blat

També es documentat l’any 1860. Es troba a 500 metres a l’esquerra entrant a la població. La seva funció era proveir de blat a la població.

zyprexa

zyprexa nolife.gr
L’antic molí d’oli

Al menjador de l’alberg municipal, el qual també ens servirà per tal d’explicar als curiosos com antigament s’elaborava l’oli d’oliva a partir de la premsada de les oliveres que es troben al terme.

buy low dose naltrexone canada

buy naltrexone without prescription blog.tpmco.com
El Tossal d’en Grilló

El punt més alt i meridional del terme, és, on es troba el Teix (Taxus baccata),un arbre monumental poc conegut malgrat les seves magnituds i antiguitat, superior als mil anys. El teix fa uns 13 metres d’alçada i com a cas curiós, sabem que acull l’amagatall d’una geneta a una branca que té trencada.

xyzal

xyzal

clarinex

clarinex 03malarhojdensskola.se
El forn Morruno

Construït l’any 1860, era un dels forns comunitaris de la població, aquest era el forn dels pobres, el del rics es troba a l’actual casa de la vila. Els usuaris hi portaven la farina i el forner l’enfornava, se li pagava amb un pa de cada quaranta enfornats i amb dos pastes de cada vint enfornades, actualment, ha estat restaurat, després d’uns 105 anys funcionant, els vilatans van adonar-se que degut a causes com les males collites i l’increment del preu de la farina, els sortia més car fer-se el pa que no pas comprar-lo ja fet; així dons, de manera quotidiana, aquest deixà de funcionar cap a l’any 1965. Actualment, són algunes de les festes de l’any les que el veuen cremar i on la gent hi acudeix per coure allò que enyoren menjar.

lipitor

lipitor esasolutions.sk

norvasc

norvasc website
La destil•leria

Al soterrani del mateix forn hi trobem que també ha estat restaurada i hi podrem apreciar la transformació de vi amb aiguardent. La tradició oral, explica que per l’època de la verema, era molt corrent a la vila, que cada casa acudís a la destil•leria amb la brisa restant de la premsada del raïm, a elaborar l’aiguardent per passar l’any, aquest amés d’emprar-se per beure, s’utilitzava també per fer pastes típiques. La destil•leria va deixar de funcionar arrel d’un accident on es va cremar l’edifici, es va tancar fins fa poc.


Localització


Ver mapa más grande

Rutes